TV’lerden öğrendiğim
faydalı bilgiler
Ben fazla televizyon izlemiyorum. Genelde cep
telefonuma taktığım hoparlör ile
yattığım yerde telefonun radyosunu
dinliyorum.
Bu hafta çoktandır TV izlemiyorum diye izleyeyim, dedim. Zira radyoda dinlediğim
haberlerin görüntülerini de merak ediyordum.
İzlediğim çeşitli kanallardaki haberlerden işinize
yarayacağını düşündüğüm birkaç faydalı
bilgiyi sizlerle paylaşmak için bu yazıyı yazıyorum.
Show TV haber’de bir bilgi öğrendim. Genelde alıcılar
aldıkları balıkların taze olup olmadığını anlamıyorlar. İşinde uzman bir balık
satıcısı izleyicilere bir tüyo
verdi.
Satıcı eline hamsi gibi bir balık aldı ve taze balık
kalem gibi dik olmalı, dedi. Balığı orta
parmağının üzerine koydu ve cetvel gibi durdu. Eğer balık taze olmasaydı, başı ve kuyruğu aşağıya sarkardı, dedi.
Grip olan kişiler hemen
doktora koşup bir sürü ilaç kullanıyorlar. Kanal 24’te izlediğim bir besin
uzmanı soğanın faydalarından
bahsetti. Anlattığı bilgileri internetten araştırırken hemen aynı şeyleri uygulamış
birinin yazısına rastladım:
“Ben;
antibiyotik etkisi olan, yarım soğanı soyup bir tabağa koyuyorum, üzerine 1
yemek kaşığı balı karıştırıyorum. Bir gece soğukta kalan bu karışım suyunu
veriyor.
Sabah
ballı soğan suyunu aç iken içiyorum. Kısa zamanda gripten kurtuluyorum tavsiye
ederim. Ayrıca, nezle olduğum zaman her iki burun deliğine soğan suyu sıkılmış
pamuk tıkıyorum. Denemekte yarar var.” dedi.
Soğan hakkında TV, internet
ve gazetelerde ilaç görevi gören tarifler yer alıyor. Tüm doktorlarımızın
tıbbın son yeniliklerinin yanısıra böyle doğal çözümlerini de takip etmeleri
gerekir diye düşünüyorum.
Bir kaç faydalı bilgi de ben vermek
istiyorum. İsteyen deneyebilir.
- Soğan, sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
- Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine bir iki dal maydanoz atın.
Celal Çelik
Ankara ( Konya-Ereğli )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder